Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız
Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı İçin Malzemeler
- 350 400 gram kuru incir
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
İç materyalimiz;
- 1 buçuk su bardağı ceviz ,fındık (ben ikisini bir kullandım siz dilerseniz fındık yahut yalnızca ceviz kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak incirlerimizi güzelce yıkayalım daha sonra 20-25 dakika kaynar suda beklettim.
- İncirlerimiz yumuşadıktan sonra ortalarına parmağınız yardımı ile küçük bir biçimde oyalım ve iç gerecimizi içerisine dolduralım.
- Daha sonra materyallerimizi koyup incirlerimizin açık olan kısmını kapatalım.
- Daha sonra saplı kısmı üstte kalacak biçimde kullanacağınız kabınıza dizelim ben küçük bir tencereye dizdim.
- Ayrı bir kapta suyu şekeri karıştırarak erimesini sağlayalım ve kaynatmanıza gerek yok ocaktan alalım.
- İncirlerimizi dizdiğimiz tenceremizin üzerine dökelim 25-30 dakika kadar kaynatalım.
- Daha sonra kaynattığımız incirlerimizi borcam ya da farklı bir kaba alalım ben küçük borcam kullandım sizlerin tercihinize bağlı servis edeceğiniz kaba da koyabilirsiniz.
- İncirli tatlımız hazır deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun soğuyunca servis yapabilirsiniz 😌🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋😌.
Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









