Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız

Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 400 gram kuru incir
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

İç materyalimiz;

  • 1 buçuk su bardağı ceviz ,fındık (ben ikisini bir kullandım siz dilerseniz fındık yahut yalnızca ceviz kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak incirlerimizi güzelce yıkayalım daha sonra 20-25 dakika kaynar suda beklettim.
  2. İncirlerimiz yumuşadıktan sonra ortalarına parmağınız yardımı ile küçük bir biçimde oyalım ve iç gerecimizi içerisine dolduralım.
  3. Daha sonra materyallerimizi koyup incirlerimizin açık olan kısmını kapatalım.
  4. Daha sonra saplı kısmı üstte kalacak biçimde kullanacağınız kabınıza dizelim ben küçük bir tencereye dizdim.
  5. Ayrı bir kapta suyu şekeri karıştırarak erimesini sağlayalım ve kaynatmanıza gerek yok ocaktan alalım.
  6. İncirlerimizi dizdiğimiz tenceremizin üzerine dökelim 25-30 dakika kadar kaynatalım.
  7. Daha sonra kaynattığımız incirlerimizi borcam ya da farklı bir kaba alalım ben küçük borcam kullandım sizlerin tercihinize bağlı servis edeceğiniz kaba da koyabilirsiniz.
  8. İncirli tatlımız hazır deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun soğuyunca servis yapabilirsiniz 😌🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋😌.

Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimek Tatlısı
Rokalı Yumurta Salatası (Her Öğüne, Diyete Uygun)
Balık Köftesi
Limon Tatlısı Tarifi
Hindistan Cevizli Sultan Sarması
Reyhan Şurubu
Hdabla | © 2025 |