Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol

Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
️Ara kreması için;
- 3.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 paket toz şanti
Çikolata sosu için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 125 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı su, tuz ve şekeri kısık ateşte yağ eriyene kadar karıştıralım. Un ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkalım. Evvelden ısınmış fırında 185 ° de 30 dakika 160°10 dakika daha pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Kreması için; sütü yumurta sarısını nişastayı unu şekeri karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra tereyağını vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra sıvı krema ve toz şantiyi ekleyip mikserin yüksek zamanında uygunca çırpalım.
- Pişen profiterolleri kremayla dolduralım.
- Çikolatalı sos için, kakao şeker sütü ve nişastayı karıştırarak pişirelim. Altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyelim. Sıvı krema ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Soğuyan çikolata sosunu servis kabına dizilmiş profiterollerin üzerinden gezdirelim❤️❤️
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








