Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol

Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz

️Ara kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 paket toz şanti

Çikolata sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 125 gram sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı su, tuz ve şekeri kısık ateşte yağ eriyene kadar karıştıralım. Un ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  2. Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkalım. Evvelden ısınmış fırında 185 ° de 30 dakika 160°10 dakika daha pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  3. Kreması için; sütü yumurta sarısını nişastayı unu şekeri karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra tereyağını vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra sıvı krema ve toz şantiyi ekleyip mikserin yüksek zamanında uygunca çırpalım.
  4. Pişen profiterolleri kremayla dolduralım.
  5. Çikolatalı sos için, kakao şeker sütü ve nişastayı karıştırarak pişirelim. Altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyelim. Sıvı krema ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  6. Soğuyan çikolata sosunu servis kabına dizilmiş profiterollerin üzerinden gezdirelim❤️❤️

Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Zeytinyağlı Bezelye
Kakaolu Baton Kek Tarifi
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla
Kumru
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |