Bol Bakliyatlı Çorba

Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- ️2 yemek kaşığı yeşil mercimek
- ️2 yemek kaşığı bulgur
- ️2 yemek kaşığı pirinç
- ️1 litre sıcak su
- ️Tuz
Terbiyesi için;
- ️1 su bardağı yoğurt
- ️1 adet yumurta
- ️2 yemek kaşığı un
- ️1/2 (yarım) su bardağı su
Sosu için;
- ️1 adet soğan
- ️1 tatlı kaşığı nane
- ️1 çay kaşığı pulbiber
- ️4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri bulgur ve pirinçi yıkayıp süzelim, sıcak suyla birlikte haşlanması için tenceremize alalım.
- Terbiyesi için gerekli gereçleri karıştıralım.
- Mercimekler yeterlice yumuşadıktan sonra tencereden 2 kepçe terbiye üzerine ekleyip karıştıralım, akabinde tümünü tencereye dökelim.
- Karıştırarak kaynamasını sağlayalım.
- Sosu için sıvı yağda ince kıydığımız soğanları kavuralım.
- Baharatları ekleyip karıştıralım.
- Tencere içerisine sosu dökelim karıştıralım.
- Son olarak ocağı kapatınca tuz ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





