Böğürtlenli Cheesecake
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için ;
- 1,5 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı kadar kırılmış fındık (rondodan geçirip)
- 75 gram tereyağ
Ara kreması için;
- 3 paket labne peynir (200 gr)
- 1,5 su b şeker
- 3 yumurta
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yemek kaşığı un (hafif tepeleme olucak )
- 1 yemek kaşığı nişasta (hafif tepeleme olucak)
- 1 paket vanilin
Böğürtlenli sos;
- 250 gram böğürtlen ( donmuş yada taze )
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküviler un olacak kadar rondodan geçirilir, eritilmiş tereyağı ve fındıklar karıştırılır.
- Kelepçeli kek kalıbın tabanına yayılır bardakla bastırılır eşit formda.
- Krema için : labne ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır, üzerine sıvı krema, un, nişasta, vanilya eklenir eklenip çırpılır yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır bu karışım bisküvinin üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında kenarları sabit, ortası sallanır kıvama gelene kadar pişirilir.
- Kenarların kızarmamamsı ve cheesecake‘in çatlamaması için en kıymetli püf noktası : kek kalıbımızın kenarına a2 kat folyo ile sarıyoruz.
- Kalıbımızı fırın tepsisine koyuyoruz.
- Tepsinin içine kaynar su döküyoruz.
- Bu biçimde 170 derece de yavaş yavaş pişiriyoruz benim ki 1,5 saat sürdü tabi her fırın farklı o yüzden 45 dk dan sonra denetimli formda pişiriyoruz kenarları büsbütün sabit ortası sallanıyor olması lazım merak etmeyin ortası sonrasında donuyor 😊
- Cheesecake pişince fırından çıkartmıyoruz kapağı açık formda fırının içinde soğutuyoruz.
- Sosu için : böğürtleni toz şekeri eziyoruz su ile nişastayı açıp pişiriyoruz ,piştikten sonra vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz ,soğuyunca kekimizin üzerine döküyoruz .
- 1 geçe buzdolabında bekletiyoruz istediğiniz formda süsleyebilirsiniz afiyet olsun🥰.
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







