Böğürtlen Reçeli
Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 2 kg dağ böğürtleni
- 2.5 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Böğürtlen Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye limon hariç tüm materyalleri alalım. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Yarım saatin akabinde limon suyunu ek edip yarım saat daha pişirelim ve orta ara üzerindeki köpükleri toplayalım.
- Süre sonunda şayet güneşte bekletecekseniz ocağın altını kapatın. Direkt yiyecekseniz yada güneşte bekletmeyecekseniz 15-20 dk daha pişirin.
- Kavanoz kapakları o kaynatıp reçellerimizi paylaştıralım ve kaynattığımız kapakları sıkıca kapatıp aksi çevirelim.
- 1 gece boyunca kavanozlar aksi kalsın çok oynatmayın ki vakumlansın. Sonrasında kavanozları düzeltip yaklaşık 1 hafta güneşte bekletip karanlık yerde koruma edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸.
Böğürtlen Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












