Blendırda Çiğ Köfte

Blendırda Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Bir dolu çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım soğan (rende)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Tercihe nazaran nar ekşisi

Blendırda Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru blendır haznesine alın üstüne kaynamış su dökün kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
  2. Şişen bulgura zeytinyağını dökün bi kaç kere çalıştırın.
  3. Sonrasında baharatları ekleyip tekrar harmanlayın.
  4. Sonra salçasını ekleyin tekrar harmanlayın.
  5. En son rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ekleyin uygunca blendırdan geçirin.
  6. Tuzunu tadarak koymanızda yarar var istediğiniz evrede koyabilirsiniz.
  7. Nar ekşisi isterseniz içine de ekleyebilirsiniz ben üstüne sıkıp kullanıyorum lakin siz nasıl tercih ederseniz.
  8. Not: zeytinyağ konusunda göz kararı da ayar edebilirsiniz biraz daha kuru seviyorsanız yağı bi tık az koyabilirsiniz.
  9. Sonra hepsini bi kaba alın bi 5-10 dk dinlensin kapağı kapalı biçimde güzelce çeksin harmanlansın lakin kesinlikle kapağı kapalı olsun yoksa kurur.
  10. Sonrasında sıkıp sıkıp ister marulla ister lavaşla nasıl istiyorsanız servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 🥰🌸.

Blendırda Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Dereotlu Poğaça
Cennet Hurmalı Sağlıklı Puding
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Portakallı Kek
+7 Ay Kıymalı Sebze Çorbası
Şarap Eşliğinde Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet