Blendırda Çiğ Köfte

Blendırda Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- Bir dolu çay bardağı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım soğan (rende)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Tercihe nazaran nar ekşisi
Blendırda Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru blendır haznesine alın üstüne kaynamış su dökün kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
- Şişen bulgura zeytinyağını dökün bi kaç kere çalıştırın.
- Sonrasında baharatları ekleyip tekrar harmanlayın.
- Sonra salçasını ekleyin tekrar harmanlayın.
- En son rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ekleyin uygunca blendırdan geçirin.
- Tuzunu tadarak koymanızda yarar var istediğiniz evrede koyabilirsiniz.
- Nar ekşisi isterseniz içine de ekleyebilirsiniz ben üstüne sıkıp kullanıyorum lakin siz nasıl tercih ederseniz.
- Not: zeytinyağ konusunda göz kararı da ayar edebilirsiniz biraz daha kuru seviyorsanız yağı bi tık az koyabilirsiniz.
- Sonra hepsini bi kaba alın bi 5-10 dk dinlensin kapağı kapalı biçimde güzelce çeksin harmanlansın lakin kesinlikle kapağı kapalı olsun yoksa kurur.
- Sonrasında sıkıp sıkıp ister marulla ister lavaşla nasıl istiyorsanız servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 🥰🌸.
Blendırda Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








