Blender Kullanmadan Pütürsüz:mercimek Çorbası

Blender Kullanmadan Pütürsüz:mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek( ben açık kilo işi alıyorum)
  • 7 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Blender Kullanmadan Pütürsüz:mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği düdüklü tencereye koyalım. Akabinde yeterlice yıkayalım,suyumuzu da ekleyip ocağa alalım.
  2. Üzerine tuzunu atalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca köpük oluşacaktır. Bir kepçe yahut kevgir yardımıyla tencerenin üzerindeki köpükleri alalım.
  3. Köpüğü alınan mercimeğe sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  4. 25 dakika piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açalım (bu esnada kapağı açınca dikkat edelim).
  5. Pişen çorbamız servise hazırdır. Herkese afiyet olsun.

Blender Kullanmadan Pütürsüz:mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saç Tava
Portakallı Fit Hurma Topları
Hazır Mayalı Focaccia
Şipşak Poğaça
Havuçlu Cevizli Pankek (12+ Ay)
Kapya Biber Çorbası
Hdabla | © 2025 |