Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 100 g bitter çikolata (en az %50 kakao oranlı)
- 170 g yumuşamış tereyağı
- 150 g toz şeker
- 1 paket öğütülmüş vanilyalı esmer şeker (eğer yoksa şekerli vanilinde olur.)
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta (m büyüklüğünde)
- 200 g un (tip 405)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 200 g çekilmiş toz fındık
- 50 ml süt
Üzeri için;
- 100 g bitter çikolatalı kuvertür
Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 180 derecede alt üst pişirme ayarında çalıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızı yağlıyoruz. (kalıp ölçüsü: 23×10×6cm).
- Tereyağını şekeri ve tuzu çırpıyoruz.
- Üzerine yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Karışıma un, kabartma tozu, toz fındık ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak ince ince kıydığımız bitter çikolatayı kek harcımıza döküp karıştıyoruz.
- Hazırladığımız kek harcını yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve 55 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi 10-15 dk sonra kalıptan çıkarıp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Son olarak üzerini bitter çikolatalı kuvertür ile kaplayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.
Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






