Bitezza – Kabak+ Havuç

Bitezza – Kabak+ Havuç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 havuç ( orta uzunluk yada büyük)
- 2 adet küçük kabak ( şayet varsa 1 büyük kabak)
- 1/2 (yarım) orta uzunluk soğan (minide olur)
- 2 yumurta
- 1 silmeden biraz fazla un
- 1 silme çay kşk tuz
- 1 çay kşk karabiber
- Pişirmek için an fazla 4 yemek kaşığı zeytinyağı (ayçiçekte olur lakin benim gayem sağlıklı olması)
Bitezza – Kabak+ Havuç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç,kabak, ve soğanı iri rendeyle rendeleyin.
- Hepsini bir kaba aldıktan sonra üzerine yumurtaları, karabiberi, ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerine unu ekleyip karıştırın.
- Orta uzunluk tavada çok az zeytinyağı alın ve kızıdırın orta ancak kısığa yakın olsun ocak.
- Yemek kaşığı yardımıyla porsiyon halinde kızan yağa bırakıp iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsunnn🤍 isterseniz sade yoğurt ile olağanüstü oluyor(:.
Bitezza – Kabak+ Havuç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
