Bit Kurabiye

Bit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağından az sirke
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
- 3 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ele yapışmayacak halde olmalı)
Bit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derince bir kap içerisinde tüm gereçler karıştırılıp, yoğurulur.
- Hazırlamış olduğumuz hamurdan misket büyüklüğünde yuvarlaklar koparıp elimizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İsterseniz soğuduktan sonra kavanozda kapağını sıkıca kapatıp saklayabilirsiniz.
- Takriben 1 aya kadar tazeliğini koruyacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




