Bit Kurabiye

Bit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından az sirke
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 3 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak halde olmalı)

Bit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir kap içerisinde tüm gereçler karıştırılıp, yoğurulur.
  2. Hazırlamış olduğumuz hamurdan misket büyüklüğünde yuvarlaklar koparıp elimizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  4. İsterseniz soğuduktan sonra kavanozda kapağını sıkıca kapatıp saklayabilirsiniz.
  5. Takriben 1 aya kadar tazeliğini koruyacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Dolması
Narenciye Bombası Smoothie
Nefis Portakallı Kurabiye
Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Tam Kıvamında Gelin Pastası
Hdabla | © 2024 |