Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff)
Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye için;
- 4 paket bisküvi ( ucu açık isterseniz petibör, burçak ben 2 paket kakaolu petibör, 2 paket burçak kullandım)
- 150 gram eritilmiş tereyağ (yaklaşık 11 yemek kaşığı erimiş hali ile)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı toz şeker (orta uzunluk çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz (rondodan çekilmiş hali ile)
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Ceviz
- Antep fıstık tozu
- Kakao
Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk adım olarak 4 paket bisküviyi un kıvamı olmayacak biçimde ufaltıyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz. Karıştırma kabımıza alarak üzerine süt, şeker, kakaoyu ekleyerek yeterlice karıştırıyoruz. Tel çırpıcı ile karıştırılabilir.
- Tüm sıvı eserler karıştıktan sonra karışımın üzerine ufaltışmış bisküvilerimizi ekliyoruz. Cevizi de bu adımda ek ederek yoğuruyoruz. Parlak ve karışmış bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu streçleyerek buzdolabında 30 dk bekletiyoruz. Buzdolabı sürecinden sonra süsleme için kullanmak istediğimiz malzemeyi hazırlıyoruz.
- Ben ufaltılmış ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı kullandım. Fındık yahut kakao kullanan da var başarılı oluyor.
- Hamurumuzdan küçük kesimler halinde alarak yuvarlıyoruz. İstediğimiz gereç ile etrafını bulayarak küçük toplarımızı servis tabağımıza alıyoruz.
Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










