Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff)

Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye için;

  • 4 paket bisküvi ( ucu açık isterseniz petibör, burçak ben 2 paket kakaolu petibör, 2 paket burçak kullandım)
  • 150 gram eritilmiş tereyağ (yaklaşık 11 yemek kaşığı erimiş hali ile)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker (orta uzunluk çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz (rondodan çekilmiş hali ile)

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz
  • Antep fıstık tozu
  • Kakao

Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk adım olarak 4 paket bisküviyi un kıvamı olmayacak biçimde ufaltıyoruz.
  2. Tereyağını eritiyoruz. Karıştırma kabımıza alarak üzerine süt, şeker, kakaoyu ekleyerek yeterlice karıştırıyoruz. Tel çırpıcı ile karıştırılabilir.
  3. Tüm sıvı eserler karıştıktan sonra karışımın üzerine ufaltışmış bisküvilerimizi ekliyoruz. Cevizi de bu adımda ek ederek yoğuruyoruz. Parlak ve karışmış bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzu streçleyerek buzdolabında 30 dk bekletiyoruz. Buzdolabı sürecinden sonra süsleme için kullanmak istediğimiz malzemeyi hazırlıyoruz.
  5. Ben ufaltılmış ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı kullandım. Fındık yahut kakao kullanan da var başarılı oluyor.
  6. Hamurumuzdan küçük kesimler halinde alarak yuvarlıyoruz. İstediğimiz gereç ile etrafını bulayarak küçük toplarımızı servis tabağımıza alıyoruz.

Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğun Soslu Islak Kek
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat
Pişmeyen Tiramisu
Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç
Muzlu Kremalı Islak Kek
Soğanlı Et (Lokum Gibi)
Hdabla | © 2025 |