Bisküvili Pastaya Yeni Boyut

Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Soğuduktan sonra;

  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım çay bardağı süt

Borcama dizerken;

  • Yaklaşık 3 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt

En son;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata ( tercihen yalnızca sütlü yahut bitterlide yapabilirsiniz)

Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için tüm materyalleri tencereye alıp kaynatın.
  2. Kıvam alıp fokurdamaya başlayınca altını kapatıp kenara alın ve kremanın üzerine değecek formda streçleyip soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra kremşanti ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Krema pürüzsüz bir kıvam alınca, tepsinin tabanına bisküvileri dizelim ve bisküvilerin üzerine süt dökül ıslatalım.
  5. Islattığımız bisküvilerin üzerine kremayı dökelim.
  6. Bir sıra bisküvi bir sıra krema olacak biçimde kremanız yettiği kadar kat yapabilirsiniz. ( benimki 2 paketten biraz fazla bisküvi ile 4 sıra oldu ) en üst katta krema olmalı.
  7. En üstteki kremanın üzerine kremayı ısıtıp çikolataları içerisine ekleyip eritelim.
  8. Homojen bir kıvam alınca tatlının üzerine dönelim.
  9. Üzerine form vermek için hazır çikolata sosu kullandım ve kürdan yardımı ile form verdim 🤎.

Afiyet olsun 🤎🍫.

Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cupcake
Havuçlu Kek
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Trabzon Çikolatası
Tahinli Kurabiye
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı
Hdabla | © 2025 |