Bisküvili Pastaya Yeni Boyut

Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
Soğuduktan sonra;
- 1 paket sade kremşanti
- Yarım çay bardağı süt
Borcama dizerken;
- Yaklaşık 3 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
En son;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket beyaz çikolata
- 1 paket sütlü çikolata ( tercihen yalnızca sütlü yahut bitterlide yapabilirsiniz)
Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tüm materyalleri tencereye alıp kaynatın.
- Kıvam alıp fokurdamaya başlayınca altını kapatıp kenara alın ve kremanın üzerine değecek formda streçleyip soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremşanti ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Krema pürüzsüz bir kıvam alınca, tepsinin tabanına bisküvileri dizelim ve bisküvilerin üzerine süt dökül ıslatalım.
- Islattığımız bisküvilerin üzerine kremayı dökelim.
- Bir sıra bisküvi bir sıra krema olacak biçimde kremanız yettiği kadar kat yapabilirsiniz. ( benimki 2 paketten biraz fazla bisküvi ile 4 sıra oldu ) en üst katta krema olmalı.
- En üstteki kremanın üzerine kremayı ısıtıp çikolataları içerisine ekleyip eritelim.
- Homojen bir kıvam alınca tatlının üzerine dönelim.
- Üzerine form vermek için hazır çikolata sosu kullandım ve kürdan yardımı ile form verdim 🤎.
Afiyet olsun 🤎🍫.
Bisküvili Pastaya Yeni Boyut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
