Bisküvili Pasta
Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5-2 paket paket petibör bisküvi
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 5,5 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Limonlu sos için;
- 3 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema; Uygun bir tencerede şeker ve pirinç unu karıştırılır.
- Yavaş yavaş süt ek edilir.Bu süreçte daima karıştırılır.
- Topaklanma imgesi büsbütün gidince yumurta sarısı ve tereyağ eklenir.Orta ateşte ocağa alınır.
- Daimi karıştırılarak yağ eriyene ve krema yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirilir.
- Kalıbın tabanına bir sıra bisküvi dizilir.
- Üzerine bir ölçü krema sürülür bisküvilerin büsbütün kapanması sağlanır.
- Bu süreç krema bitene kadar devam eder.
- En üst kata krema sürülür ve soğumaya bırakılır.
- Diğer tarafta limonlu sos hazırlanır.
- Kuru materyaller karıştırılır.
- Su limon suyu eklenir.Orta ateşte daima karıştırılır.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
- İlk sıcağı geçip biraz ılıdıktan sonra bisküvili kremanın üzerine dökülür.
- Tercih edilirse krema ve sos ortasına limon dilimleri dizilir.
- Kelepçeli kalıp koşul değildir.
- Her hangi bir kalıp kullanılabilir.
- Ölçüler kalıbın ebadına nazaran değişiklik gösterecektir.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













