Bisküvili Pasta
Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 paket kadar bisküvi
Üzerine;
- 1 paket sütlü çikolata
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebi için verilen materyallerden vanilya ve tereyağı hariç hepsini bir tencereye alalım.
- Ocağa alalım karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kapatmadan evvel tereyağı ve vanilyalı ekleyelim son bir karıştıralım. Ocaktan alalım.
- Muhallebimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra küçük uzunluk kare borcamın tabanına muhallebi üzerine bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak biçimde 5 kat bisküvi dizelim.En üstte muhallebi olması gerekiyor.
- Ben kalan yarım paket kadar bisküviyi rondodan geçirerek üzerine kaplayıp, bir paket sütlü çikolatayı rendeleyerek servis yaptım. Siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz klasik bisküvili pasta deneyecek olanlara afiyetle 😘.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












