Bisküvili Parfe (Yaz Pastası)
Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 poşet krem şanti
- 2 çay bardağı soğuk süt
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı ceviz
- İsteğe bağlı damla çikolata, fındık, çilek (dilediğiniz materyalleri kullanabilirsiniz)
Kalıba sürmek için;
- 2 paket sütlü çikolata(160 gr)
Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolatayı benmari adabı eritelim ve kalıbın her yerine fırça yardımıyla sürelim. İç harcını hazırlayana kadar donması için buzluğa kaldıralım.
- Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım. İçerisine bisküvileri elimizle kırarak ekleyelim. Öbür bütün materyalleri de ekleyip fazla ezmeden karıştıralım.
- Kalıbı buzluktan çıkarıp harcı kalıba döküp hafif bastırarak yayalım. Kalıbın üzerini streç sinema ile kapatalım ve tekrar buzluğa kaldıralım.
- En az iki-üç saat bekletip, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bisküvili Parfe (Yaz Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















