Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı

Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket petibör bisküvi (burçak da çok hoş oluyor)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 avuç ceviz yada fındık,fıstık

Muhallebi gereçleri;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik olacak halde toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 2 adet vanilin ( ben vanilin çok yakıştırdığım için 2 tane kullanıyorum, 1 tane kullanabilirsiniz hiç sorun olmaz )
  • 1 paket orman meyveli krem şanti
  • 2 adet muz

Üzeri için;

  • 1 paket tatlı kreması
  • 1 paket damla çikolata ( benim çikolatam yoktu o anda damla çikolatası kullandım, 120 gr çikolAta kullanabilirsiniz)

Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eriterek başlıyoruz. Bisküvi ve cevizi rondodan un ufak olana çekiyoruz. Borcamın ölçüsü dikdörtgen halinde olup 30 cm’dir.
  2. Muhallebi için, tencereye süt ve şekeri evvel ekliyoruz.
  3. Çırpıcı ile hafif bir karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
  4. Un, nişasta,ve yumurtasını da ekleyip karıştırıp ocağın altını yakabiliriz.
  5. Malzemelerimiz pişene kadar karıştırıp topaklanmamasını sağlamamız burada çok kıymetlidir.
  6. Kıvam almasına yakın vanilin de ekleyip kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz.
  7. 5-10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz bu esnada orta ara karıştıralım ki küçük küçük topaklanmalar olmasın.
  8. Ardından orman meyveli krem şantiyi muhallebimize koyuyoruz ve 4-5 dakika düşük düzeyde çırpıyoruz. Artık muhallebimiz mis üzere kokusu ve rengi ile hazır :).
  9. Dolapta bizi bekleyen bisküvi tabanına muhallebiyi döküp yeterlice yayıyoruz.
  10. Muzları da küçük biçimde doğrayıp üstüne biraz içine girecek formda yerleştiriyoruz. Ve çabucak buzdolabına bizde çikolotalı sosumuzu hazırlamaya :).
  11. Çikolatalı sos için, uygun bir tencereye kremayı döküyoruz. Altını kısık ateşte açıyoruz.
  12. Kenarlarından az az kaynamaya başladığında çikolataları atıyoruz ve bir taşım kaynar üzere olduğunda altını kapatıp ocaktan alıyoruz ki krema kesilmesin.
  13. Kenarı da çikolotaları daima karıştırılarak erimesini sağlıyoruz ve ganaj haline getirmiş oluyoruz.
  14. Dolapta ki tatlımızın üzerine çikolotalı ganaji döküyoruz ve şayet mümkünse 1 gece buzdolabında bekletip sonraki gün servis edebiliriz. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Tahinli Meze
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Videolu)
Trileçe
Köfteli Alinazik
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Ramazan Simiti
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet