Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı

Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için
- 2 paket petibör bisküvi (burçak da çok hoş oluyor)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 avuç ceviz yada fındık,fıstık
Muhallebi gereçleri;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik olacak halde toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 2 adet vanilin ( ben vanilin çok yakıştırdığım için 2 tane kullanıyorum, 1 tane kullanabilirsiniz hiç sorun olmaz )
- 1 paket orman meyveli krem şanti
- 2 adet muz
Üzeri için;
- 1 paket tatlı kreması
- 1 paket damla çikolata ( benim çikolatam yoktu o anda damla çikolatası kullandım, 120 gr çikolAta kullanabilirsiniz)
Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eriterek başlıyoruz. Bisküvi ve cevizi rondodan un ufak olana çekiyoruz. Borcamın ölçüsü dikdörtgen halinde olup 30 cm’dir.
- Muhallebi için, tencereye süt ve şekeri evvel ekliyoruz.
- Çırpıcı ile hafif bir karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
- Un, nişasta,ve yumurtasını da ekleyip karıştırıp ocağın altını yakabiliriz.
- Malzemelerimiz pişene kadar karıştırıp topaklanmamasını sağlamamız burada çok kıymetlidir.
- Kıvam almasına yakın vanilin de ekleyip kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz.
- 5-10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz bu esnada orta ara karıştıralım ki küçük küçük topaklanmalar olmasın.
- Ardından orman meyveli krem şantiyi muhallebimize koyuyoruz ve 4-5 dakika düşük düzeyde çırpıyoruz. Artık muhallebimiz mis üzere kokusu ve rengi ile hazır :).
- Dolapta bizi bekleyen bisküvi tabanına muhallebiyi döküp yeterlice yayıyoruz.
- Muzları da küçük biçimde doğrayıp üstüne biraz içine girecek formda yerleştiriyoruz. Ve çabucak buzdolabına bizde çikolotalı sosumuzu hazırlamaya :).
- Çikolatalı sos için, uygun bir tencereye kremayı döküyoruz. Altını kısık ateşte açıyoruz.
- Kenarlarından az az kaynamaya başladığında çikolataları atıyoruz ve bir taşım kaynar üzere olduğunda altını kapatıp ocaktan alıyoruz ki krema kesilmesin.
- Kenarı da çikolotaları daima karıştırılarak erimesini sağlıyoruz ve ganaj haline getirmiş oluyoruz.
- Dolapta ki tatlımızın üzerine çikolotalı ganaji döküyoruz ve şayet mümkünse 1 gece buzdolabında bekletip sonraki gün servis edebiliriz. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








