Bisküvili Muhallebili Pasta

Bisküvili Muhallebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket petibör büsküvi
Islatmak için ;
- 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
- 2 buçuk su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket hazır krem şanti
- 1 su bardağı damla çikolata
Bisküvili Muhallebili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi yapmakla başlayalım.
- Bunun için bir tencereye un,vanilya,nişasta,toz şekeri harmanlıyoruz.
- Ardından sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı yardımı ile topak olmasın diye süratlice bir dakika karıştırıyoruz .
- Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz .
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Ardından ılımaya bırakıyoruz ,ılıyınca bir paket krem şanti döküp mikserle iki dakika çırpıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Daha sonra istediğimiz bir tane tepsi alıp bisküvileri süt ile ıslatıp tek tek diziyoruz.
- Bir sıra halinde birinci kat bitince muhallebimizi bir kat üstüne spatula yardımı ile sürüyoruz daha sonra tekrar bir kat bisküvi ıslatıp bir kat daha diziyoruz ve tekrar üstüne muhallebi döküyoruz .
- Bir kat daha bisküvi dizdikten sonra pastayı kenara alıyoruz.
- Krem şanti için bir kaba süt ve şantiyi mikser yardımı ile iki dakika çırptıktan sonra benmari yöntemi eritilmiş damla çikolatamızı ekliyoruz ve kenarda bekleyen pastanın üzerine güzelce yayıyoruz.
- Buzdolabında iki üç saat dinlendikten sonra pastamız servise hazırdır şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 🍰.
Bisküvili Muhallebili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








