Bisküvili Latte Pasta

Bisküvili Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek  kaşığı un
  • 4 yemek  kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 silme tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
  • 1,5 paket beyaz çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Kenarlarını bulamak için;

  • 1 su bardağı pirinç fındık yahut fıstık

Bisküvileri ıslanmak için;

  • 1 silme tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Bisküvili Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri ıslatmak için kahve, şeker ve sıcak suyu karıştırıp soğuması için kenara alalım.
  2. Krema için tencereye un, nişasta, şeker ve kahveyi koyup karıştıralım.
  3. Ardından yumurta sarısı ve sütü ek ederek ocaktan alalım daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
  4. Tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
  5. Kremanın yarısını ekleyip mikserle pürüz kalmayana kadar çırpalım.
  6. Bisküvileri hazırladığımız kahveye batırıp borcama dizelim üzerine kremadan yeteri kadar koyup üzerine tekrar kahveyle ıslattığımız bisküviden dizelim.
  7. 4 kat olacak halde sürece devam edelim.
  8. Üzerini düzleştirip dolaba kaldıralım.
  9. Ganaj için kalan kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve pastamızın üzerine gezdirelim.
  10. Dekor vermek için sütlü çikolatayı benmari eritip pastanın üzerine şeritler halinde sıkalım kürdan yardımı ile form verelim.
  11. Dolapta en az iki üç saat dinlendirip dilimleyelim kenarlarını fındık kırığına bulayarak servis edelim.

Bisküvili Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tarifi
Patatesin En Lezzetli Hali (Videolu)
Kuru Yufka Böreği
Domates Mezesi
Bayat Ekmeklerden Ekmek Pizzası
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |