Bisküvili Kolay Tatlı

Bisküvili Kolay Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 lt süt ( 5 su bardağı 200 ml)

Muhallebi için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Harcı için:

  • 2 adet orta uzunluk elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Yarım su bardağı kadar fındık yada ceviz

Bisküvili Kolay Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelediğimiz elmaları tarçın ve şekerle bir tencere de suyu çekene kadar pişirip soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Sonrasında süt,un,nişasta,şeker yani muhallebi gereçlerini bir tencerede kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynamak üzere iken tereyağını içine atıp eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyim 3-4 dk kadar daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. Kare borcama muhallebiden biraz döküp üzerine bisküvileri yerleştiriyoruz (süt,su yahut kahve ile ıslatabilirsiniz ben kahve ile ıslattım) bir kat dizdiğimiz bisküvinin üzerine tekrar bir muhallebi döküp düzeltiyoruz ve üzerine harcımızın hepsini koyuyoruz.
  6. Ardından tekrar bisküvi dizip muhallebiyi düzgün bir formda düzelterek döküyor ve dinlenip soğumaya bırakıyoruz (buzdolabında değil )
  7. Soğuyup dinlenen tatlımızın üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz,ben bisküvi kesimleri ve tarçın ekledim. Afiyet olsun.

Bisküvili Kolay Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Yayla Çorbası
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Elmalı Bisküvili Kremalı Tart
Çilekli Charlotte Pastası (Videolu)
Tavuk Tava Tarifi
Hdabla | © 2025 |