Bisküvili Kabak Tatlısı

Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket yulaflı bisküvi
- 200 gram tereyağ yada margarin
- 1 büyükçe kase kabak tatlısı
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağı ayıklayıp dilimleyip yarım kiloya 1 su bardağı şeker gezdirip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar ortada bir altını açıp kısıp pişirelim.
- Suyunu bırakıp çekip yumuşayınca tamamdır.
- Ilıyınca suyuyla birlikte blendardan çekelim.
- Bisküviyi blendarda güzelce çekelim bir kaseye alalım, yağı eritip üzerine gezdirip bir hoş karıştırıp borcama döküp bir bardağın altı ile üzerine bastırıp sıkılaştıralım.
- Üzerine blendardan çektiğimiz kabağı yayalım.
- Süt ,un nişasta ,şekeri pişirme kabına alıp tel çırpıcıyla düzgünce çırpıp karıştıra karıştıra pişirelim.
- Pişince 1 kaşık tereyağı ekleyip altını söndürüp karıştıralım ,tereyağ eriyince muhallebiyi kabağın üzerine dökelim.
- Yerken dileğe nazaran istediğimiz meyvelerle servis edelim.
Not; Bu pastayı kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.
Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









