Bisküvili Kabak Tatlısı

Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 200 gram tereyağ yada margarin
  • 1 büyükçe kase kabak tatlısı

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı ayıklayıp dilimleyip yarım kiloya 1 su bardağı şeker gezdirip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar ortada bir altını açıp kısıp pişirelim.
  2. Suyunu bırakıp çekip yumuşayınca tamamdır.
  3. Ilıyınca suyuyla birlikte blendardan çekelim.
  4. Bisküviyi blendarda güzelce çekelim bir kaseye alalım, yağı eritip üzerine gezdirip bir hoş karıştırıp borcama döküp bir bardağın altı ile üzerine bastırıp sıkılaştıralım.
  5. Üzerine blendardan çektiğimiz kabağı yayalım.
  6. Süt ,un nişasta ,şekeri pişirme kabına alıp tel çırpıcıyla düzgünce çırpıp karıştıra karıştıra pişirelim.
  7. Pişince 1 kaşık tereyağı ekleyip altını söndürüp karıştıralım ,tereyağ eriyince muhallebiyi kabağın üzerine dökelim.
  8. Yerken dileğe nazaran istediğimiz meyvelerle servis edelim.

Not; Bu pastayı kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.

Bisküvili Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Nokul
Annemin Keki
Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Evde Somun Ekmek Tarifim
Hdabla | © 2025 |