Bisküvi Tadında Kurabiye

Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket terem yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Süslemek için;
- Sütlü çikolata (benmari yordamı eritilmiş)
- Hindistan cevizi
- Fındık kırığı
Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki yağı ,yumurtayı ,sıvı yağ, toz şeker ,kabartma tozunu ve vanilyayı alalım.
- Yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım ,kulak göğsü yumuşaklığına gelinceye kadar elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlak hal verelim.
- Kurabiyeleri fırın tepsisini aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
- Kurabiyemizi evvelce ısıtılmış 170° fırında beyaz kalacak halde pişirelim.
- Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim.
- Kurabiyeleri teker teker benmari metodu eritilmiş çikolataya akabinde da fındık kırığına ve hindistan cevizini batıralım.
- Çikolataların güzelce donması için bir müddet beklettikten sonra kurabiyelerimi servise hazır afiyet olsun.
Bisküvi Tadında Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
