Bisküvi Pastası
Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 paket kare bisküvi
Krema için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Sıvama için;
- 1 paket kakaolu (sade de olur) kremşanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Üst süslemesi için;
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 çay bardağı kadar süt kreması
- Antep fıstığı tozu
- 1 adet muz
Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle vanilya ve tereyağ hariç tüm krema gereçlerini tencereye aldım, kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirdim.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir beş dakika daha ocakta tutun ki un kokmasın.
- İlk sıcaklığı geçen kremaya tereyağı ve vanilyayı ekledim ve mikser ile 5 dakika çırptım.
- 26 cm çapındaki tencerenin tabana ve yanlarına iki buzdolabı poşetini makas ile açarak serdim ki pastamı kalıptan rahat çıkarabileyim.
- İki kare bisküvinin bir yüzüne kereme sürdüm. Kremalı kısım tencereye bakacak biçimde birinci sıra bisküviyi dizdim.
- İkinci sıra da yeniden bir yüzünü kremaladığım bisküviyi bu sefer kremalı kısmı başka bisküviye değecek biçimde dizdim.
- Tencere dolana kadar bu sürece devam ettim.
- Bir kaç bisküvi kalırsa yahut kırılan bisküviler varsa bunları gözünüze kestirdiğiniz boşluklara sıkıştırabilirsiniz.
- Kalan kremayı en üste yaydım. 2 saat buzdolabında dinlendirdim.
- 1 paket kremşantiyi, yarım bardak soğuk süt ve kakao ile çırparak açtım.
- 2 saat sonunda kalıptan çıkardığım pastanın dışını bu kremşanti ile sıvadım.
- En üstü için 80 gram beyaz çikolatayı benmari adabı açtım.
- Eriyen çikolataya oda sıcaklığında süt kremasını ekledim. Karıştırdım.
- Bu süreci kremayı ısıttıktan sonra içine çikolatayı ekleyerek, karıştırarak da yapabilirsiniz.
- Pastanın üst orta kısmına ganajı döktüm ve yavaşça spatula yardımı ile pastanın kenarlarından akmasına yardımcı oldum.
- Bir bütün muzu pastanın kenar kısmına yerleştirdim.
- Üzerine toz antep fıstığı serptim.
Sağlık ve afiyetle kalın🌺.
Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















