Bisküvi Pastası

Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 paket kare bisküvi

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Sıvama için;

  • 1 paket kakaolu (sade de olur) kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üst süslemesi için;

  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı kadar süt kreması
  • Antep fıstığı tozu
  • 1 adet muz

Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle vanilya ve tereyağ hariç tüm krema gereçlerini tencereye aldım, kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirdim.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir beş dakika daha ocakta tutun ki un kokmasın.
  3. İlk sıcaklığı geçen kremaya tereyağı ve vanilyayı ekledim ve mikser ile 5 dakika çırptım.
  4. 26 cm çapındaki tencerenin tabana ve yanlarına iki buzdolabı poşetini makas ile açarak serdim ki pastamı kalıptan rahat çıkarabileyim.
  5. İki kare bisküvinin bir yüzüne kereme sürdüm. Kremalı kısım tencereye bakacak biçimde birinci sıra bisküviyi dizdim.
  6. İkinci sıra da yeniden bir yüzünü kremaladığım bisküviyi bu sefer kremalı kısmı başka bisküviye değecek biçimde dizdim.
  7. Tencere dolana kadar bu sürece devam ettim.
  8. Bir kaç bisküvi kalırsa yahut kırılan bisküviler varsa bunları gözünüze kestirdiğiniz boşluklara sıkıştırabilirsiniz.
  9. Kalan kremayı en üste yaydım. 2 saat buzdolabında dinlendirdim.
  10. 1 paket kremşantiyi, yarım bardak soğuk süt ve kakao ile çırparak açtım.
  11. 2 saat sonunda kalıptan çıkardığım pastanın dışını bu kremşanti ile sıvadım.
  12. En üstü için 80 gram beyaz çikolatayı benmari adabı açtım.
  13. Eriyen çikolataya oda sıcaklığında süt kremasını ekledim. Karıştırdım.
  14. Bu süreci kremayı ısıttıktan sonra içine çikolatayı ekleyerek, karıştırarak da yapabilirsiniz.
  15. Pastanın üst orta kısmına ganajı döktüm ve yavaşça spatula yardımı ile pastanın kenarlarından akmasına yardımcı oldum.
  16. Bir bütün muzu pastanın kenar kısmına yerleştirdim.
  17. Üzerine toz antep fıstığı serptim.

Sağlık ve afiyetle kalın🌺.

Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Hızlı Suffle Tarifi
Tarçınlı Çörek
Nohut Salatası
Şeftalili Kek
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Ekşi Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2024 |