Birecik Usulü Saca Basma

Birecik Yöntemi Saca Basma Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet ince patlıcan
- 10 adet kırmızı/yeşil biber
- 5 adet domates
- 2 ade kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
Birecik Metodu Saca Basma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sacı olmayanlar teflon tavada ocakta yapabilirler. Ben közmatikte yaptım .
- İlk evvel domatesleri üçe dörde bölün ,patlıcanları ince uzun kesin .
- Biber ve soğanı da tıpkı halde kesin.
- İşlem bittikten sonra közmatiğe tek tek dizin yeterlice art önlü kızartın .
- Sonra hepsini birebir biçim közleyin ve sonra tek tek tencereye dizin.
- Hepsini üst üste bittikten sonra bir su bardağı yağ ve tuz dökün.
- Altını yakın, yavaş yavaş kaynasın.
- 15 dk sonra kapayın afiyet olsun servis ederek 🥰.
Birecik Yolu Saca Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
