Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol
Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram margarin
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 4 orta uzunluk yumurta
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz kremşanti
- Yarım paket krema
Üzeri için:
- 2 paket sütlü çikolata
- Çikolata sosu (hazır çikolata sos kullandım ben)
- Toz antep fıstığı
Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapmakla başlayalım tüm gereçler tencereye alınır daima karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir. Sıvı krema katılır. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
- Hamuru için; tencereye sırasıyla su ve yağ eklenir kaynaması beklenir. Kaynamaya başladığı an un eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılır pişirilir.
- Hamur toparlandığında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalar eklenir (en az 30 saniye) yumurta mikserle çırpılır düzgünce yedirilsin diye.
- Hamur sıkma torbasına doldurulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıkılır. Bir tepsi ekler yapılır ikinci tepsi de profiterol yapılır.
- Önceden ısıtılmış 170°alt-üst ayarda fansız fırında 35-40 dk pişirilir.
- Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Alt taban kısımlarına bol biçimde krema sıkılır (bu ortada benmari yolu çikolata eritilir)
- Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine koyulur. Toz antep fıstığı serpiştirilir. Profiteroller de tıpkı biçim bıçak yardımıyla ikiye kesilir krema sıkılır üzerine çikolata sos dökülür.
Not:Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Hamur piştikten sonra soğuması beklenir sıcak iken yumurtaları yedirmeye çalışırsanız olmaz. Ekler ve profiteroller fırında pişer iken fırın kapağı açılmamalıdır. Piştikten sonra 10 dakika kadar fırın içinde bekletin çabucak çıkarırsanız eklerde ve profiterollerde çöker.
Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















