Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu

Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 2 paket kuru maya ( 20 gram )
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çeyrek su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un

Üzerine sürmek için;

  • Su yahut süt
  • İsteğe bağlı un (Ben su kullandım)

Bardak ölçüm 450 ml

Bardak ölçüsünü değiştirebilirsiniz,küçük kalıp kullanabilirsiniz.

Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön mayamızın hazırlanışı,yoğurma kabına su,şeker, mayayı koyalım karıştıralım üzerine 5 yemek kaşığı un koyalım karıştıralım, üzerini kapatalım 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Ön mayamızın içine tüm sıvı materyalleri koyalım karıştıralım ,üzerine unu ,kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu bir yemek kaşığıyla kek çırpar üzere çırpalım 2-3 dakika hamurumuz hazır.
  3. Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım 40 dakika ,hamurumuzu bir spatula yardımıyla katlayalım ve terkrar 20-25 dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurumuzu spatula ile katlayalım,kalıbımıza hamurumuzu koyalım 36-37 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Üzerine su sürelim yavaşça hamurumuz sönmesin.
  6. Önceden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 50 dakika pişirelim,son 22 dakika kalınca fırının derecesini 160 a düşürelim.

Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Çok Pratik Kedidili Pasta
Tirsi Balığı
Çikolatalı Mouse
Sebzeli Mücver
Çıtır Çıtır Adana Böreği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet