Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu

Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 2 paket kuru maya ( 20 gram )
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
- Su yahut süt
- İsteğe bağlı un (Ben su kullandım)
Bardak ölçüm 450 ml
Bardak ölçüsünü değiştirebilirsiniz,küçük kalıp kullanabilirsiniz.
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ön mayamızın hazırlanışı,yoğurma kabına su,şeker, mayayı koyalım karıştıralım üzerine 5 yemek kaşığı un koyalım karıştıralım, üzerini kapatalım 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Ön mayamızın içine tüm sıvı materyalleri koyalım karıştıralım ,üzerine unu ,kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu bir yemek kaşığıyla kek çırpar üzere çırpalım 2-3 dakika hamurumuz hazır.
- Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım 40 dakika ,hamurumuzu bir spatula yardımıyla katlayalım ve terkrar 20-25 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu spatula ile katlayalım,kalıbımıza hamurumuzu koyalım 36-37 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Üzerine su sürelim yavaşça hamurumuz sönmesin.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 50 dakika pişirelim,son 22 dakika kalınca fırının derecesini 160 a düşürelim.
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






