Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta

Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz eksik un ( un 100 gram olavak )
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • Muz ve çilek

Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2. 5 su bardağı sütü ocağa alalım içine iki yemek kaşığı şekeri ilave edelim hafif ısıtalım.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ve geri kalan iki yemek kaşığı şekeri çırpalım vanilya ekleyelim çırpalım, tenceredeki sütten biraz ek edelim çırpalım unu ek edelim çırpalım.
  3. Geri kalan tenceredeki süte bu karışımı katalım kısık ateşte pişirelim pastacı kreması yoğunlaşınca 1 tatlı kaşığı tereyağ ek edelim soğutalım.
  4. Keki yumurta ve şekerle köpük köpük olana kadar çırpalım vanilya kabartma tozu un ek edelim 180 derece evvelden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim. Not: Yağlı kağıdı hafif yağ gezdirip, fırçayla her tarafına dağıtalım keki o denli dökelim daha kolay çıkacaktır.
  5. Keki 12 üzeri kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkan kekimizi soğutalım üstten aşağıya 4 modüle bölelim, her bir kesimin ortasına krema muz koyalım, ikinci katına krema çilek çok yakışıyor üçüncü katına muz çilek koyalım.
  6. Üzerini krem şantiyle kaplayalım muz çilekle süsleyelim.

Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Pastane Bezesi
Enfes Yaş Pasta
Yüksük Çorbası
Zeytinyağlı Enginar
Şanlıurfa Usulü Borani
Hdabla | © 2025 |