Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ya da fındık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (500 ml)
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bıçak tatlısının şerbeti için; su ve şekeri tencereye alarak karıştıralım.
- Ardından ocağı açalım ve kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyelim.
- 1-2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tereyağı, yumurta, sirke, irmik, un ve kabartma tozunu karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
- Toparlanan hamurumuza cevizi ek edelim ve karıştıralım.
- Hamurdan kesimler kopartalım ve elimizle şekillendirelim.
- Daha sonra bıçakla üzerine çizgiler oluşturalım.
- Tüm hamur bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
- Hazırladığımız tatlılarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 °c fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika ( her fırın farklı olabilir) pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen tatlıları fırından alalım ve birinci sıcağının çıkması için bekletelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlılarımızın üzerine şerbeti gezdirelim ve 2 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletelim.
- Şerbetini çeken bayram tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




