Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bıçak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri küçük bi tencereye ek edelim. Kaynamaya başlayınca şerbetimize 1 dilim limonu atıp 10 dk kadar devam kaynatalım. Sonra soğumaya bırakalım.
  2. Tatlının hamuru için un hariç bütün materyalleri bi kaba ek edip karıştıralım ve unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimleri koparıp oval bir biçim verip bıçak ile çizikler atalım.
  4. Tepsimize dizdiğimiz tatlılarımızı evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcağı çıkınca şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  6. Şerbetini çeken tatlılarımızı servis edelim. Afiyet olsun.

Bıçak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuskus Salatası
Lezzetli Kuymak
İrmik Helvası
Tereyağlı Açık Simitler
Sütlü Çorba
Glutensiz Muhallebi
Hdabla | © 2025 |