Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı çekilmiş badem
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Bıçak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri küçük bi tencereye ek edelim. Kaynamaya başlayınca şerbetimize 1 dilim limonu atıp 10 dk kadar devam kaynatalım. Sonra soğumaya bırakalım.
- Tatlının hamuru için un hariç bütün materyalleri bi kaba ek edip karıştıralım ve unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimleri koparıp oval bir biçim verip bıçak ile çizikler atalım.
- Tepsimize dizdiğimiz tatlılarımızı evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcağı çıkınca şerbetimizi üzerine gezdirelim.
- Şerbetini çeken tatlılarımızı servis edelim. Afiyet olsun.
Bıçak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









