Biberli Poğaça
Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)
İç harcı için:
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ,maya ve şekeri karıştırılarak maya eritilir, sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta akı ve tuz eklenerek karıştırılır .
- Un azar azar ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir .
- Hamur mayalanmaya bırakılır, yaklaşık 1 saat kadar dinlenir .
- Bu sırada iç harç hazırlanır ,biberler küçük küçük doğranır, tavada sıvı yağ ve salçayla sotelenir.
- Mayalanan hamurdan modüller alınır, avuç içinde açılır ve iç harç üzerine 1 yemek kaşığı kadar koyulur.
- Şekil verilen poğaçalar tepsiye dizilir, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







