Biberli Ekmek Poğaça
Biberli Ekmek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un (kontrollü ekliyelim yumuşak hamur olucak)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 tane kapya biber rondodan çekelim
- 2 adet küçük soğan rondodan çekelim
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- Göz kararı beyaz peynir (lor yahut krem peynirde olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik nane
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik pulbiber
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
Biberli Ekmek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlayalım. Bir kaba süt, su, sıvı yağ, maya ve toz şeker alıp karıştırın.
- Daha sonra un ve tuz ekleyip yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Sosu için bütün materyalleri karıştırın daha sonradan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
- Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine bezeleri yerleştirelim daha sonra elimizle bezeleri bastıralım düzlüyelim biraz üzerine sosu yedirelim.
- İsteğe baglı üzerine kaşar koyabilirsiniz ancak büsbütün isteğe bağlı 180 derece fırında 30-35 dakika denetimli pişirelim.
Biberli Ekmek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









