Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instans kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet kapya biber
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 100 gram Antakya sürk peyniri(konmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı kahvaltılık zahter (isteğe göre)

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak su, tuz, şeker ,kuru maya ve zeytinyağı bir kaba konulur.
  2. Üzerine un azar azar ek edilerek yoğurulur.
  3. Hamur 1 saat dinlendirilir.
  4. Kapya biberler soğan ,salça ,sürk peyniri karıştırılır rondodan çekilir.
  5. Zeytinyağı çörek otu kekik kahvaltılık zahter baharatı eklenir yeterlice karıştırılır.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak açılır.
  7. Her bir yuvarlağın üzerine bir kaşıktan az harç konulup güzelce yayılır.
  8. 200 derece fırında 20 dakika pişirilir ve servisi hazır.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Firik Pilavı (Hatay Usulü)
Soğanlı Lor Kavurması
Islak Kek
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt (Bebişlere)
Ezogelin Çorbası
Sarımsaklı Ekmek
Hdabla | © 2025 |