Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (ele yapışan bir hamur olsun yağla toparlarsınız)
İç gereç için;
- 1,5 su bardağı çökelek
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü el yakmayacak formda ısıtalım.
- Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı maya, şeker ve sütü koyup 15 dakika ön mayalama yapalım.
- Daha sonra 1 su bardağı yağı, tuzu ve unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra bezelere ayırıp fırın tepsisinde 10 dakika daha mayalansın.
- Daha sonra harcı üstüne yayıp 180-200 derece (fırınınıza nazaran ayarlayın) fırında pişirelim.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
