Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (ele yapışan bir hamur olsun yağla toparlarsınız)

İç gereç için;

  • 1,5 su bardağı çökelek
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütü el yakmayacak formda ısıtalım.
  2. Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı maya, şeker ve sütü koyup 15 dakika ön mayalama yapalım.
  3. Daha sonra 1 su bardağı yağı, tuzu ve unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalandıktan sonra bezelere ayırıp fırın tepsisinde 10 dakika daha mayalansın.
  5. Daha sonra harcı üstüne yayıp 180-200 derece (fırınınıza nazaran ayarlayın) fırında pişirelim.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Beyaz Çikolatalı Vişneli Brownie Tarifi
Beyti Kebap
Elmalı Cevizli Kurabiye
Mozaik Pasta
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |