Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
Soğanlı biberli harç için;
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı susam
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanları ince ince doğrayalım ve öbür materyalleri koyup karıştıralım.
- Eğer acıyı yiyemiyorsanız az koyup yerine domates salçası ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen hamuru bezeler alalım.
- Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
- Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım.
- Ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyuyorum. Bu ölçüler bir fırın tepsisi için tam geliyor.
- Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200°c fırında fansız olarak 25-30 pişirelim.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











