Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 kilo un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz (miktarını istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz )

Üzerine;

  • 2 adet sürk ( çökelek )
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı (acı samandağ biber salçası) isteğe bağlı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Susam
  • Kuru reyhan
  • Kuru kekik
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz mayalanırken üzerine sürülecek harcımızı hazırlayalım .
  3. Sürk(çökelek) rendeliyoruz, soğanı ,maydanozu ince ince doğruyoruz ekliyoruz .
  4. Üzerine biber salçası, kekik ,reyhan ,susam, kimyonu, tuzu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz, daha sonra zeytinyağını ekliyoruz.
  5. Mayalanan hamurun evvel gazını alıyoruz, daha sonra bezelere ayırıyoruz.
  6. Bezeler biraz dinlendikten sonra güzelce yuvarlak form verip elimizle biraz bastırıyoruz .
  7. Üzerine harcı sürüyoruz vaktiniz varsa her tepsiyi biraz dinlendirip o denli fırına koyabilirsiniz.
  8. 200 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası ( Sofralarınıza Renk Katacak)
Börek Tadında Kaşık Dökmesi
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Spoonful
Patlıcan Tabanlı Atom
Hdabla | © 2025 |