Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un (hemen çabucak 5 su bardağı siz 4 bardaktan sonra denetimi ekleyin.)
Üzeri için;
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik
- Pul biber
- Kimyon (istediğiniz miktarda)
- Salça ölçüsünü üzerine sürmek istediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şeker derin bir kapta karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ, tuz ve unu (kontrolü) ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 45 dakika mayalandırın.
- Küçük bir tavaya soğan ve zeytinyağını alın. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ve başka materyalleri ek edin. Ocaktan alın. İsterseniz materyalleri kavurmadan da kullanabilirsiniz. Ben bu türlü tercih ettim daha lezzetli oluyor.
- Mayalanan hamuru yavaş hareketlerle fazla havasını alın. Mandalina büyüklükte bezeler oluşturun. Tekrar 15 dakika tepside mayalandırın.
- Üzerine elinizle hafif bastırarak harcınızı bir kaşık yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı ve yanları kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








