Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un (hemen çabucak 5 su bardağı siz 4 bardaktan sonra denetimi ekleyin.)

Üzeri için;

  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kimyon (istediğiniz miktarda)
  • Salça ölçüsünü üzerine sürmek istediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şeker derin bir kapta karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve unu (kontrolü) ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini streç sinemayla kapatıp 45 dakika mayalandırın.
  4. Küçük bir tavaya soğan ve zeytinyağını alın. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  5. Ardından salçayı ve başka materyalleri ek edin. Ocaktan alın. İsterseniz materyalleri kavurmadan da kullanabilirsiniz. Ben bu türlü tercih ettim daha lezzetli oluyor.
  6. Mayalanan hamuru yavaş hareketlerle fazla havasını alın. Mandalina büyüklükte bezeler oluşturun. Tekrar 15 dakika tepside mayalandırın.
  7. Üzerine elinizle hafif bastırarak harcınızı bir kaşık yardımıyla sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı ve yanları kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapya Biberli Çorba
Tam Buğday Unu İle Mini Pancake
Kremalı Mantar Çorbası
Sade Kek
Beyaz Undan Vazgeçiren Tam Buğday Unlu Zeytinyağlı Poğaça
Çıtır Simit
Hdabla | © 2025 |