Biber Soslu Tavuk Göğsü

Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 adet ortaboy kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığından az salça
  • 1 rer çay kaşığı tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini enlemesine ince dilimler halinde kesip bir kabın içine alın.
  2. Üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağ ek edin ,birer tutam tuz,karabiber ve kırmızı toz biber ek edip güzelce harmanlayın.
  3. Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edip tavuk etlerini önlü artlı kızartıp kenara alın.
  4. Aynı tavanın içine bir yemek kaşığı tereyağ ekleyin, üzerine yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavurun .
  5. Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurun, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Baharatlarını ek edip karıştırın bir su bardağı suyun içine nişastayı ekleyip karıştırın ve biberlerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
  7. Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini içine yerleştirin kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz ,kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin, patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌.

Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Tarifi
Yaban Mersinli Kek
Nuttela Pasta
Kfc Tavuk
Patatesli Bazlama
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |