Biber Kebabı

Biber Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı tatlı biber
  • 8 adet sivri biber
  • 4 kuru soğan (yarım ay doğranmış)
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 4 diṣ sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su (salçayı açacak kadar)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Biber Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et doğranır ve haṣlanır.
  2. Uygun bir fırın pişirme kabına et konur.
  3. Etin etrafına kesilmiş biber ve soğan konur.
  4. Sarımsaklar tüm olarak konur.
  5. Dilerseniz 1 adedini üzerine rendeleyebilirsiniz.
  6. Uygun bir kaba salça, tuz, karabiber ve göz kararı su konur ve karıştırılır.
  7. Salça sos hafif akışkan olmalı! evvel 1 çay bardağı kadar su ekleyin, kıvamı kalın ise su ekleyebilirsiniz.
  8. Salça sos yemeğin üzerine dökülür ve üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtülür. 🛑
  9. Yağlı kağıdı lnceden ıslatıp eliniz ile bürüṣtürüp o denli örtmenizi tavsiye ederim.
  10. Önceden ısıtılmış, alt üst ayarlı 200 derecede fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır. Pişme müddeti değiṣkenlik gösterir.
  11. Biberler yumuşamış ise üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın ve tekrar fırına sürün.
  12. Üzerine kızardığında yemek hazırdır. Deneyeceklere kolay gelsin.

Biber Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotus Cheesecake
Kırmızı Pancar Mezesi
Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Peynirli Çıtır Börek
Çikalotalı Petibörlü Pasta
Hdabla | © 2025 |