Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla)

Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 150g kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam toz şeker

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alıp kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip uygunca pişirin.
  3. Ardından salça, baharatlar ve nar ekşisini ekleyin.
  4. Salça kavrulunca rendelenmiş domatesleri ek edip birkaç dakika pişirin.
  5. Son olarak pirinçi ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ek edin.
  6. Pirinçler yumuşayana fakat hafif canlı kalana kadar pişirin.
  7. Bu sırada dolmalık biberlerin kapaklarını kesip içlerini temizleyin ve altlarına küçük delikler açın.
  8. Pişen iç harcı ocaktan alın ve biberleri çok sıkı olmayacak halde doldurun.
  9. Dolmaları tencereye dizin ve üzerlerini büyük modüllere bölünmüş domateslerle kapatın.
  10. Sos için farklı bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı sıcak suyla karıştırın.
  11. Hazırladığınız sosu dolmaların kenarından dökün. Kısık ateşte yaklaşık 30–35 dakika pişirin.

Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli)
Gelin Pastası
Meyveli Detoks Smoothie Tarifi – ( Fruit Detoks Smothie – Amerikan Mutfağı )(Videolu)
İtalyan Salatası
Leziz Tahinli Kurabiye
Renkli Koko
Hdabla | © 2025 |