Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla)
Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet dolmalık biber
- 1 adet soğan
- 150g kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tutam toz şeker
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alıp kavurun.
- Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip uygunca pişirin.
- Ardından salça, baharatlar ve nar ekşisini ekleyin.
- Salça kavrulunca rendelenmiş domatesleri ek edip birkaç dakika pişirin.
- Son olarak pirinçi ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ek edin.
- Pirinçler yumuşayana fakat hafif canlı kalana kadar pişirin.
- Bu sırada dolmalık biberlerin kapaklarını kesip içlerini temizleyin ve altlarına küçük delikler açın.
- Pişen iç harcı ocaktan alın ve biberleri çok sıkı olmayacak halde doldurun.
- Dolmaları tencereye dizin ve üzerlerini büyük modüllere bölünmüş domateslerle kapatın.
- Sos için farklı bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı sıcak suyla karıştırın.
- Hazırladığınız sosu dolmaların kenarından dökün. Kısık ateşte yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












