Biber Dolması
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 tane dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 3 kısım maydanoz
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam taze dere otu
- 1 tutam taze nane
- 1!er tutam tuz, nane, tatlı toz biber, karabiber
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin saplarını yırtılamayacak biçimde koparın.
- Biberlerin açıklığına uygun domatesleri küp biçimde doğrayıp, hazırlayın.
- İçi hazırlamak için evvel pirinci güzelce yıkayın, evvel sıvı yağ sonra pirinç akabinde taze yeşillikler salça ve baharatları birleştirip biraz pişirin şayet kuru olursa yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Biberleri içi su olması için kürdanla delin sonra tatlı kaşığıyla doldurun akabinde domatesle kapatın.
- Tencereye biberleri dizin ve az domates salçası, sıvı yağ eklediğiniz suyu biberlerin üstünü geçmeyecek halde ekleyin.
Afiyet olsun.
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








