Bezirgani Mezeai

Bezirgani Mezeai Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru domates
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarımdan az limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz

Bezirgani Mezeai Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri ve kuru domatesi 5-10 dakika kadar su ile haşlayın.
  2. Haşlandıktan sonra ince ince doğrayın.
  3. Soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
  4. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçaları ekleyin.
  5. Daha sonra domatesler ve biberleri ekleyerek 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  6. Maydanozları ince ince doğrayın.
  7. Malzemeler biraz soğuyunca maydanozları, nar ekşisi ve isteğe bağlı limon suyunu ekleyip karıştırın
  8. Servis tabağına mezeyi alın üzeri cevizle süsleyin dilerseniz altına yoğurt koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Bezirgani Mezeai Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Panna Cotta
Kinoa Kısırı
Ispanaklı Nohut Cipsi
Alman Usulü Käsekuchen
Kremalı Zerdeçallı Biberli Makarna
Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Hdabla | © 2025 |