Bezirgani

Bezirgani Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase kadar kurutulmuş domates
  • Kurutulmuş biber
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay bardağı dolusu dövmüş ceviz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar da nar ekşisi
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz

Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir besmele bin şükürle başlayalım inşallah kuru soğan küçük yemeklik doğranır, sıvı yağ ve tereyağı tavaya konur.
  2. Soğanlar pembeleşince cevizi de ekleyip bir dakika karıştırılır ,üzerine bir tatlı kaşığı biber salçasını ,baharatları ve tuzu eklenip karıştırılır.
  3. Doğramış olduğumuz kuru biber ve domatesleri ek edilir bir dakika kadar karıştırılır.
  4. Servis tabağına alınıp üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz ve ceviz serpiştirilir.
  5. En son nar ekşisi gezdirilip servise hazırdır.

Çok lezzetli bir meze tanımı yapıp tüketenlere afiyet şifa olsun.

Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Yufkalı Kızarmış Patates Salatası
Kahvaltıya Kaşarlı Kolay Krep Börek ( 5 Dakikada Hazır)
Fırın Tava (Videolu)
Çilekli Kedidilli Kup
Havuçlu Cevizli Kek
Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |