Bezirgani
Bezirgani Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kase kadar kurutulmuş domates
- Kurutulmuş biber
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay bardağı dolusu dövmüş ceviz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar da nar ekşisi
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir besmele bin şükürle başlayalım inşallah kuru soğan küçük yemeklik doğranır, sıvı yağ ve tereyağı tavaya konur.
- Soğanlar pembeleşince cevizi de ekleyip bir dakika karıştırılır ,üzerine bir tatlı kaşığı biber salçasını ,baharatları ve tuzu eklenip karıştırılır.
- Doğramış olduğumuz kuru biber ve domatesleri ek edilir bir dakika kadar karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz ve ceviz serpiştirilir.
- En son nar ekşisi gezdirilip servise hazırdır.
Çok lezzetli bir meze tanımı yapıp tüketenlere afiyet şifa olsun.
Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













