Bezelyeli Tavuk
Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk eti kemikli kemiksiz olur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 1-2 adet havuç
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz ve pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı bezelye
- 2-2,5 su bardağı su (450-500 ml)
Bezelyeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya yağları ekleyin ,ısınınca üzerine tavuk etlerini ek edip önlü artlı kavurun.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurun.
- Üzerine havuç ve kapya biberleri ek edip kavurun, salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ,baharatları ek edip karıştırın.
- Bezelyeleri ek edip karıştırın.
- Sıcak suyu ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 40 dakika kadar pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 😋.
Bezelyeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















