Bezelyeli Dönerli Pilav
Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı yasemin pirinçi
- 1 paket dondurulmuş bezelye ( farketmez )
- 1 paket et döner ( 250-300 gr )
- Sıvı yağ
- Tuz
- İsteğe bağlı karabiber
Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce bezelyeleri haşlıyoruz yaklaşık yarım saat pirinçleri yıkayıp süzgeçte bekletirken tencereye birazcık sıvıyağ döküp ısınmasını bekliyoruz.
- Pirinçleri yağda kavuruyoruz, hafif renk değiştirince bezelyenin suyundan ekleyebiliriz, yetmediği yerde ek ediyoruz bir parmak pirinçlerin üzerini geçecek kadar su kaynayınca altını kısıp demliyoruz pilavı.
- Bezelyeler yumuşayınca altını kapatıyoruz, son evrede dönerleri ve haşlanmış bezelyeleri ekliyoruz ,göz kararı karışıyoruz demlenmeye bırakıyoruz afiye olsun.
Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









