Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 kilogram ayıklanmış bezelye
  • 2 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  2. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Tuzunu ve pul biberini de atıp, birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.

Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Portakallı Kurabiye
Pizza
Kolay Pasta | Çikolatalı Borcam Pastası
Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Orman Meyveli Cup
Hdabla | © 2025 |