Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 kilogram ayıklanmış bezelye
- 2 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Az sıvı yağ
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayıp, az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Tuzunu ve pul biberini de atıp, birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







