Bezelye Kavurması ( Yöresel)

Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 4 dış sarımsak
  • 4 kol maydanoz
  • Tuz
  • Yoğurt (isteğe bağlı)
  • Tereyağı

Haşlamak için;

  • Su

Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelerinin baş ve üç kısımları keserek kılçıklarını ayıklayınız.
  2. Su dolu tencerede bezelyeler yumuşayana kadar haşlayınız.
  3. Haşlanan bezeler süzülür.
  4. Tencereye sıvı yağı koyup incecik doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edip kavurmaya devam edilir.
  5. Bu sırada doğradığımız maydanozları ek edip 1- 2 dakika pişirilir.
  6. Bezelyeleri ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
  7. Arzuya nazaran yoğurt ile servis yapılır.

Bezelye Kavurması ( Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Fasülye Kavurması
Serinliğin Adı Semizotu Yoğurtlaması
Şahane Bisküvili Pasta
Portakallı Enginar
Et Haşlama
Fırında Mangal Tadında Tavuk But
Hdabla | © 2025 |