Beyti Kebap
Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Köftesi için:
- 400 g kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Dilenirse ;
- Yoğurt
Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekiyoruz(rendede kullanabilirsiniz).
- Köfte için, rondoda çektiğimiz gereçleri, kıyma, galeta unu ve baharatları bir kaba alarak köfteyi güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir halde şekillendiriyoruz. Köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacak, şayet çok ölçüde çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişiriyoruz.
- Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritiyoruz.
- Yufkalardan bir adedini alarak ikiye kesiyoruz.
- Tek kat olacak biçimde bir kesiminin üzerine tereyağı sürüyoruz.
- Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde diziyoruz yufkanın kenarlarını katlayarak rulo formunda sarıyoruz.
- Sardıktan sonra ruloları iki parmak kalınlığında kesiyoruz ve tekrar tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürüyoruz.
- Kebabımız fırında kızarırken domates sosu için tereyağını tavada eritiyoruz, domates rendesini ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek ediyoruz. Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
- Yufkaların üzeri yavaşça kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
- Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirip, yanına birkaç kaşık yoğurt koyuyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗.
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















