Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 750 gram orta yağlı kıyma (her yufka için 200-250 gram ortası kıyma koymak yeterli)
  • 125 gram tereyağı
  • İç harç için; 1 orta uzunluk soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acısız)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı az kuyruk yağı
  • Sosu için; 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 orta uzunluk soğan rondodan geçirilir baharat, kıyma, sarımsak ve salçayla birlikte yoğurulur 1 saat buzdolabına alınıp dinlendirilir.
  2. Yufkanın bir kenarı içe gerçek katlanır. Yufka d biçimini alır. Sonrasında her iki taraftan çıkan yufkaları kenardan yavaşça içe gerçek katlanır.
  3. Yufkada katlamış olduğumuz kısıma iç harç uzunlamasına yerleştirilir.
  4. Harç yerleştirildikten sonra yufka sıkıca rulo formunda sarılır. Uzunlamasına sarılan yufka eşit büyüklükte küçük kareler halinde kesilir. Tepsiye dizilir.
  5. Tepside hazır halde dizilmiş olan yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürülür (artan yağ en son serviste üzerine dökülür).
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30- 45 dk aralığında pişirilir.
  7. Sosu için domatesler rendelenip yağ ve salçayla birlikte ocakta pişirilir (sulu olmalı) servis olarak en son üstüne dökülür.

Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Pratik Börek
Aşırı Kolay Yaş Pasta
Kıymalı Rulo Patates
Bebek Keki
Orman Meyveli Crumble Kek
Katmer Poğaça
Hdabla | © 2025 |