Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1-2 adet yufka

Köftesi için;

  • ️400 gram kıyma
  • ️1 adet soğan
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 diş sarımsak
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • ️Tuz
  • ️Karabiber

Yufka üzerine sürmek için;

  • ️3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Domates sosu için;

  • ️1 su bardağı domates sosu (konserve ya da yerine domates rendesi)
  • ️Karabiber
  • ️Tuz
  • ️1 tatlı kaşığı tereyağı

Servis için;

  • ️Yoğurt

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için materyallerimizi yoğurarak form verelim.
  2. Tereyağını eritip sıcağının çıkmasını sağlayalım.
  3. Köfteleri borcama dizip 180 derece fırında 15 dk pişmeye bırakalım.
  4. Yufkayı ortadan 2’ye keserek tereyağı sürelim ve uzun düz kısmına köfteleri yerleştirip saralım.
  5. Verev formunda keserek pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  6. Üzerlerine tereyağı sürüp tekrar fırına gönderelim. Kızarmasını sağlayalım.
  7. Bu sırada domates sosunu hazırlayalım.
  8. Tereyağını eritip domates sosu ya da domates rendesini ekleyelim.
  9. Üzerine karabiber ve tuz ek edip karıştıralım.
  10. Servis sırasında yanına yoğurt ve maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.
  11. Ben ekstra yanına biber de közledim beğenilen sunum sağlaması için.
  12. Dilerseniz sizler de bu biçimde yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗 Daha fazlası için instagram ve youtube nefis. Maceralarım profillerini takibe geçebilirsiniz 🥰.

Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Pastane Supanglesi
Domatesli Pirinç Pilavı
Kuru Cacık (Denemeyen Pişman Olur )
Fırında Yumuşacık Patates Kızartması
Sahurluk Patatesli Sucuk
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |