Beyti Kebabı ( Ev Usülü )
Beyti Kebabı ( Konut Metodu ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet yufka
Beyti köftesi için:
- 400 g kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Yanında servis etmek için yoğurt
Beyti Kebabı ( Konut Yolu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet yufkayı ortadan ikiye kesin, daha sonra kestiğiniz yufkanın yarım tarafını eritilmiş margarin yahut tereyağ sürün, yumurta fırçası yardımı ile güzelcene yayın.
- Tek tarafını yağladığımız yufkanın geniş yerine köfteyi yerleştirin ve sarma sararmış üzere iki yanını katlanarak sarın.
- Daha sonra 3 parmak genişliğinde kesin yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- Üzerine eritilmiş margarini yumurta fırçası yardımı ile düzgünce sürün ve fırına koyun ve kızartın.
- Sosu için; 1 su bardağı rendelenmiş domates , 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyin.
- Yarım çay bardağı su katın çözülmesi için akışkan bir kıvam olması için.
- Yanına da sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun :).
Beyti Kebabı ( Mesken Yöntemi ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






