Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe nazaran sarımsak ve maydanoz eklenebilir ben tercih etmiyorum

Salça sosu için;

  • 3 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Domates rendesi
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Servis esnasında kullanmak için;

  • Yoğurt

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan ve kapya biberi ufak ufak doğrayıp bir kaba alıyoruz ,kıymayı ve başka köfte gereçlerini ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve dolapta köfte harcını 1 saat dinlendiriyoruz.
  2. Bir kapta salça ,sıvı yağ ,su ve tuzu karıştırıyoruz.
  3. Yufkaları fotoğraftaki formda katlayıp salçalı sosu yufkanın her tarafına gelecek formda sürüyoruz.
  4. Önceden buzdolabında 1 saat dinlendirdiğimiz kıyma harcını fotoğraftaki halde yufkanın içine ekleyip sarıyoruz.
  5. Sardığımız yufkaları ikişer yahut üçer parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerlerine sıvı yağ sürüyoruz bu esnada tepsiye çeri domates ve biber ekleyebilirsiniz sunumda kullanmak isterseniz.
  7. 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Küçük bir tavaya sıvı yağ alıp domates rendesini ekliyoruz tuzunu ve toz biberi atıp yaklaşık beş altı dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Fırında pişirdiğimiz beytileri sunum tabağına alıp üzerine domates sosu gezdiriyoruz yanına yoğurt ekleyip sunumu tamamlayabilirsiniz.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakadolu Smoothie
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Limonlu Cheesecake
Balık
Ice Latte
Hdabla | © 2025 |